Απολογισμός περιόδου
Σεπτεμβρίου 2014 - Αυγούστου 2015

 

 

 

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού Ομίλου Ελαφοτόπου, σε συνεδρίαση του την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015, ενέκρινε τον απολογισμό της περιόδου Αυγούστου 2014-Αυγούστου 2015 και τον παρουσιάζει ως εξής:

Περιεχόμενα:

1. 1η φάση κατασκευής πολυγηπέδου στο Γ.Α.Κ.
2. Άλλα έργα στο Γκράτζειο Αθλητικό Κέντρο
3. Polo 2015
4. Πανηγύρι Ελαφοτόπου 2015
5. Φιλοξενία 17ης Ποδοσφαιρικής Συνάντησης Ζαγορίου
6. Συμμετοχή και νίκη στο Τουρνουά Μπάσκετ 3x3 της Βίτσας
7. Ζ' Γκράτζεια (2015)
8. Λιθογλυπτική
9. Μουσική Βραδιά 17/08/2015
10. Εκδήλωση αστρονομίας

11. 2η φάση κατασκευής πολυγηπέδου στο Γ.Α.Κ.

 

1. 1η φάση κατασκευής πολυγηπέδου στο Γ.Α.Κ.

Τα έσοδα του Πανηγυριού του 2014 διατέθηκαν στην πρώτη φάση της κατασκευής-αναβάθμισης του πολυγηπέδου μπάσκετ-βόλεϋ-τένις (πρώην γηπέδου μπάσκετ) στο Γκράτζειο Αθλητικό Κέντρο. Τον προηγούμενο Σεπτέμβριο είχαν λάβει χώρα μικρές εργασίες επισκευών της ασφάλτου στο γήπεδο, παρόλα αυτά κρίθηκε απαραίτητη νέα επίστρωση ασφάλτου πριν την τελική φάση της πλαστικοποίησης. Ο πολιτικός μηχανικός Θεόδωρος Τσουμάνης ανέλαβε τις εργασίες επίστρωσης οι οποίες κόστισαν 4.800 Ευρώ.

2. Άλλα έργα στο Γκράτζειο Αθλητικό Κέντρο

Κανονικά συνεχίστηκε κατά την περίοδο Αυγούστου 2014 και Αυγούστου 2015 το πρόγραμμα δεντροφύτευσης στο Γ.Α.Κ. Επίσης συνεχίστηκε και η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων των αποδυτηρίων του Αθλητικού Κέντρου με την κατασκευή και τη σύνδεση αποχέτευσης με το κτίριο. Επίσης έλαβαν χώρα και κάποιες μικρές εργασίες συντήρησης.

3. Polo 2015

Ιδιαίτερη επιτυχία είχε η μπλούζα Polo του Α.Ο.Ε. η οποία αγκαλιάστηκε από τα μέλη. Το μπλουζάκι φέτος ήταν σε χρώμα μαύρο και διατέθηκε το Πάσχα και το καλοκαίρι του 2015.

4. Πανηγύρι Ελαφοτόπου 2015

Ο Αθλητικός Όμιλος Ελαφοτόπου, σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Ελαφοτόπου και το Δήμο Ζαγορίου και με τη στήριξη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής, του Λαογραφικού Μουσείου Ελαφοτόπου και της Ένωσης Αποδήμων Ελαφοτόπου, διοργάνωσε το Πανηγύρι του χωριού στις 6,7 και 8 Αυγούστου του 2053. Κατά κοινή ομολογία το φετινό πανηγύρι ήταν ακόμα ένα επιτυχημένο πανηγύρι με αθρόα συμμετοχή κι ένα όμορφο παραδοσιακό γλέντι. Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία ο κόσμος ανταποκρίθηκε εκπληκτικά.

Τα έσοδα του Πανηγυριού, με κοινή απόφαση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, αποφασίστηκε να διατεθούν για την περεταίρω αναβάθμιση του Γκράτζειου Αθλητικού Κέντρου και την ολοκλήρωση του γηπέδου πολλαπλών χρήσεων, όπως επίσης για την επισκευή καλντεριμιών στο χωριό καθώς και για την ανακατασκευή του ετοιμόρροπου βορινού τοίχου του κοιμητηρίου του Ελαφοτόπου.

5. Φιλοξενία 17ης Ποδοσφαιρικής Συνάντησης Ζαγορίου

Για άλλη μία χρονιά τον Ιούλιο του 2015, ο Αθλητικός Όμιλος Ελαφοτόπου φιλοξένησε στο Γκράτζειο Αθλητικό Κέντρο μία σειρά αγώνων, μέρος της καθιερωμένης Ποδοσφαιρικής Συνάντησης Ζαγορίου. Η ομάδα ποδοσφαίρου μας δεν μπόρεσε να αγωνιστεί φέτος, όμως είχαμε τη χαρά να μετέχουμε στο πρωτάθλημα παρέχοντας το γήπεδο μας για αγώνες.

6. Συμμετοχή και νίκη στο Τουρνουά Μπάσκετ 3x3 της Βίτσας

Ο Αθλητικός Όμιλος Ελαφοτόπου συμμετείχε με τρεις ομάδες στο τουρνουά μπάσκετ της Βίτσας που διοργανώθηκε στις 8 και 9 Αυγούσου 2015. Τελικά μόνον μία από τις τρεις προκρίθηκε στην τελική φάση αλλά και κέρδισε την πρώτη θέση στο τουρνουά, αποτελούμενη από τους Λευτέρη Ιωαννίδη, Χρήστο Στύλο και Σπύρο Ντιναλέξη.

7. Ζ' Γκράτζεια (2015)

Τον Αύγουστο του 2015 έλαβαν χώρα στον Ελαφότοπο τα Ζ' Γκράτζεια αμέσως μετά το Πανηγύρι. Δυστυχώς λόγω καιρού το αρχικό πρόγραμμα δεν ακολουθήθηκε. Οι δραστηριότητες που έλαβαν χώρα είναι οι εξής:

·         μία επίδειξη τοξοβολίας στο Γκράτζειο Αθλητικό Κέντρο. Η επίδειξη έγινε από τους έμπειρους τοξοβόλους Στέφανο Κικόπουλο και Παναγιώτη Μάγγο με μεγάλη συμμετοχή και πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Για άλλη μια φορά η καθιερωμένη, πλέον, αυτή εκδήλωση είχε αθρόα συμμετοχή στο Γκράτζειο Αθλητικό Κέντρο.

·         αγώνες στίβου, οι οποίοι συμπεριελάμβαναν δρόμο 80μ., άλμα εις μήκος, σφαίρα, και ρίψεις με ειδικό προπονητικό μπαλάκι για τους μικρότερους.

·         ορειβατική πορεία στους καταρράκτες Ηλιοχωρίου

·         αγώνας βόλεϋ με τον αδερφικό σύλλογο του Καπεσόβου

·         αγώνας ποδοσφαίρου επίσης με τον αδερφικό σύλλογο του Καπεσόβου 

Τα επόμενα Γκράτζεια είναι προγραμματισμένα για το 2017. Είναι οι μοναδικοί αγώνες στίβου στην ευρύτερη περιοχή του Ζαγορίου, αν όχι και γενικότερα σε οποιοδήποτε ορεινό οικισμό της Ελλάδος. Έτσι αναβαθμίζεται μέσω αυτής όχι μόνο ο Ελαφότοπος αλλά και ολόκληρο το Ζαγόρι.

8. Λιθογλυπτική

Για ακόμη μία φορά στα τέλη του Αυγούστου ο ακούραστος Μιχάλης Οικονομίδης, τον οποίο ευχαριστούμε, παρέδωσε σεμινάρια λιθογλυπτικής σε μικρούς και μεγάλους του χωριού. Η δραστηριότητα αυτή έχει γίνει ιδιαιτέρως αγαπητή στους χωριανούς μας και ειδικά στα παιδιά τα οποία κάθε καλοκαίρι έχουν τη χαρά να παράγουν δικά τους, μοναδικά έργα!

9. Μουσική Βραδιά 17/08/2015

Η Μουσική Βραδιά του Ελαφοτόπου, μία εκδήλωση η οποία λαμβάνει κάθε χρόνο χώρα σε εντελώς διαφορετική διάσταση με επιμέλεια του Μιχάλη Οικονομίδη, φέτος διοργανώθηκε τη Δευτέρα 17 Αυγούστου. Το φετινό πρόγραμμα περιελάμβανε εκτός από μουσικές παρουσιάσεις ως συνήθως και τη θεατρική παράσταση «ΠΛΟΥΤΟΣ» του Αριστοφάνη, επιμέλειας του Δημήτρη Ροσιλόβαλη και του Ηλία Γκογιάννου. Ηθοποιοί οι μικροί Ελαφοτοπίτες.

10. Εκδήλωση αστρονομίας

Σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου και την Ερασιτεχνική Ομάδα Αστρονομίας Ιωαννίνων, την Τετάρτη 26 Αυγούστου το έλαβε χώρα μια ημερίδα στην πλατεία του χωριού με θέμα την αστρονομία. Οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στον Ελαφότοπο και στο Μουσείο Επαγγελμάτων και στη συνέχεια παρακολούθησαν μία παρουσίαση σχετικά με τη δράση του Φορέα Διαχείρισης καθώς και ένα ντοκυμαντέρ για την αστρονομία. Τέλος, αφού βράδιασε, με τη βοήθεια τηλεσκοπίων μικροί και μεγάλοι είδαν «από κοντά» τα ουράνια σώματα!

11. 2η φάση κατασκευής πολυγηπέδου στο Γ.Α.Κ.

Τα έσοδα του Πανηγυριού του 2015 αξιοποιήθηκαν αμέσως για την ολοκλήρωση της δέυτερης φάσης της κατασκευής-αναβάθμισης του πολυγηπέδου μπάσκετ-βόλεϋ-τένις (πρώην γηπέδου μπάσκετ) στο Γκράτζειο Αθλητικό Κέντρο. Με ειδικό συνεργείο από τη Θεσσαλονίκης και κατόπιν προσφοράς του συγχωριανού μας Σωτήρη Γκράτζιου (για την οποία τον ευχαριστούμε πολύ) το γήπεδο πλαστικοποιήθηκε με τη χρήση ειδικού υλικού για εξωτερικά γήπεδα. Αποφασίστηκε κατόπιν των εργασιών αυτών να λάβουν χώρα συμπληρωματικές εργασίες στο χώρο (όπως η αναβάθμιση στις δύο μπασκέτες με αλλαγή των στεφάνων) και στη συνέχεια η διοργάνωση τουρνουά μπάσκετ 3x3 τον Αύγουστο του 2016 στο Γ.Α.Κ.

 

Εκ του Δ.Σ.